آخرین اخبار
کد مطلب: 81033
فرصت ها و استعدادهاي اقتصادي و صادراتي شهرستان لردگان
تاریخ انتشار : 1393/07/30 10:59:36
نمایش : 2231
انتقاد بدون ارائه راهکار منطقي نيست و به نظر مي رسد شهرستان لردگان ظرفيت تبديل به قطب هاي مهم اقتصادي استان چهارمحال و بختياري در حوزه هاي کشاورزي، گردشگري، دامداري، گياهان دارويي، فراورده هاي جنگلي را داراست.
بدون ارائه راهکار منطقي نيست و به نظر مي رسد شهرستان لردگان ظرفيت تبديل به قطب هاي مهم اقتصادي استان چهارمحال و بختياري در حوزه هاي کشاورزي، گردشگري، دامداري، گياهان دارويي، فراورده هاي جنگلي را داراست.
استفاده از اراضي شيبدار و کم بازده مناطق وسيع کوهستاني شهرستان با طرح کشت درختان ميوه در آن اراضي مي تواند با سياست هاي حمايتي و کارشناسي و فني جهاد کشاورزي و با محوريت حمايت شوراي کشاورزي شهرستان همراه باشد که اشتغالزايي براي روستائيان و تثبيت و در آينده نه چندان دور جذب جمعيت را مورد توجه قرار داد.
البته برنامه ريزي براي استفاده از درختان ميوه شايد در ماه هاي خاص از سال مورد استفاده قرار گيرد اما وجود استعداد شهرستان در بخش هاي طيور و زنبورداري و پرورش کرم ابريشم مي تواند مکمل اقتصادي مناسبي براي طرح هاي کشاورزي و دامداري باشد.
تنوع گياهي و جانوري نيز از مزيت هاي ديگر شهرستان لردگان براي اشتغالزايي و بهره برداري از ظرفيت گياهان دارويي و گردشگري طبيعي و پرورش انواع پرندگان براي استفاده از آنان است و البته اشتغالزايي صنعت چوب و اقتصاد جنگل هم توانايي حل بخش قابل توجهي از مشکلات بيکاري را دارد.
فاصله قابل توجه جاذبه هاي گردشگري تا درآمد:
گردشگري در لردگان از وجود بيش از 150 اثر قابل توجه گردش پذير تا بهره برداري و تبديل آن به عنوان درآمدي براي مردم فاصله طولاني دارد.
حضور تعداد زيادي از افراد با ظرف هاي مملو از گياهان خوراکي چون کنگر (که گياهي شناخته شده در اکثر استانهاي کشور و داراي خواص دارويي هم مي باشد) در کنار جاده ها که با مشقت زياد آن را تهيه مي کنند و تنها اقدام به فروش خام آن به مسافران و گذر کنندگان از محور لردگان مي کنند نياز توجه ويژه مسئولان براي تسهيل نمودن جمع آوري محصولات فصلي لردگان و برگزاري فروشگاه و نمايشگاه سالانه يا دائم و يا ۶ ماه اقدام مناسبي براي فروش محصولات ويژه و جذب گردشگر را به همراه دارد که نمونه کوچکي از توانمندي هاست و البته افزايش خدمات رفاهي و اسکان مسافران در مناطق داراي جاذبه گردشگري و برنامه ريزي براي گردشگري مذهبي و درماني و روستا هم بايد مورد توجه قرار گيرد.
در ادامه ابتدا گذري به منابع آبي شهرستان و اهميت آنها ميزنيم و سپس به معرفي تنها بخشي از استعدادهاي بالقوه شهرستان جهت توسعه و رونق اقتصادي مي پردازيم
وجود منابع ابي فراوان ازجمله شبکه هاي ابياري  رودخانه هاي جاري منابع زيرزميني سد کارون باعث رونق هرچه بيشتر وبهتر منطقه گرديده بطوريکه در تمام فصول سال با عنايت وتوجهي که خداوندبزرگ به اين منطقه داشته در تمام چها رفصل سال اراضي کشت ميشود که علاوه بر رونق کشاورزي واشتغال اهالي، سرسبزي خاصي نيز به منطقه داده است در هرحال علاوه برموارد بالا امکانات واستعدادهاي خدادادي وتلاش وکوشش اهالي متدين روستاهاي شهرستان باعث گرديده اين بخش بعنوان يکي از قطب هاي مهم کشاورزي ودامداري استان از اهميت ويژه اي برخوردارشود که در ادامه مقاله به بخش هايي از امکانات واستعدادهاي اقتصادي اين بخش که هرکدام نقش واهميت بسزايي در اقتصاد منطقه وشهرستان لردگان دارد اشاره ميشود.
شبکه هاي  آبياري:
به دليل اراضي مسطح مرغوب قابل کشت عمدتا اراضي کشاورزي دهستان خانميرزا که انواع محصولات مهم کشاورزي در آنها کشت وتوليد ميگردد، بايد تحت پوشش شبکه هاي مدرن ابياري قرار گيرد.
سد کارون :
بعداز شبکه هاي آبياري يکي ازمنابع مهم تامين وآبياري اراضي خوب ومرغوب شهرستان لردگان سد کارون بوده که بعد از انقلاب اسلامي ساخت آن تصويب و اکنون به بهره برداري رسيده است آب مورد نياز اراضي اين منطقه تامين وانواع محصولات مهم کشاورزي کشت وبرداشت ميشود. اما نکته مهمتر شايد اين باشد که از همه ي ظرفيت هاي اين سد استفاده نگرديده و همچنان جاي توسعه مواردي چون گردشگري، شيلات و .. باقيست.
انواع محصولات توليدي:
همانطور که قبلا ذکر شد بدليل وجود اراضي مرغوب منابع ابي غني علاقه مندي وتلاش مردم عزيز شهرستان لردگان در تمام فصول سال کارو فعاليت ادامه دارد وحاصل اين تلاش و جديت باعث گرديده که درفصول مختلف محصولات متنوعي توليد وبه بازارهاي شهرستان لردگان و استان صادر شود. اما هنوز استفاده نکردن از ماشين هاي کشاورزي تمام صنعتي، کشت توام محصولات، هدر رفت آب طي آبياري غير اصولي، عدم بازار روز و يا ميدانهاي ميوه و تره بار، برقي نشدن بسياري از چاه هاي آب و ... مشکلات سر راه کشاورزان مي باشد و با برطرف شدن اين مشکلات شاهد صادرات محصولات آنها به خارج از استان و حتي خارج از کشور خواهيم بود.
دام و طيور منطقه :
وجود اب فراوان واراضي مرغوب منطقه باعث گرديده که علاوه برشغل کشاورزي پرورش ونگهداري دام يکي ديگراز مشاغل ومنابع درامدي اهالي شهرستان بعد از کشاورزي باشد بطوريکه اکثريت اهالي در کنار کشاورزي به دامداري نيزميپردازند واين امر باعث گرديده که شهرستان لردگان بعنوان يکي از مراکز مهم دامي سبک وسنگين در سطح استان از نظر تامين پروتئين ولبنيات بشمار آيد.البته لازم به ذکر است با وجود احداث مرغداري هاي صنعتي، کشتارگاه هاي صنعتي، حوضچه هاي پرورش ماهي هنوز به ظرفيت لازم براي توسعه و صادرات اين محصولات نرسيده ايم و بايد ضمن پشتيباني از توليدکنندگان دام و طيور زمينه و امکانات و تسهيلات لازم را جهت افراد براي ورود به اين بخش از اقتصاد شهرستان فراهم نموده تا شاهد توسعه و صادرات روزافزون اين محصولات باشيم.
بايد توجه داشت هرآنچه در مطالب پيشين و نکات زير مي خوانيد تنها بخش کوچکي از استعدادهاي اقتصادي شهرستان مي باشد، در ادامه به تعدادي از اين فرصت ها و استعدادهاي شکوفا نشده مي پردازيم:
  • وجود کوههاي متعدد در شهرستان که داراي معادني از قبيل سيليس، مرر و.. مي باشد از ديگر پتانسيلهاي بالقوه شهرستان است که براي به فعل در آوردن آن نياز به برنامه ريزي دارد .
  • وجود معادن شن و ماسه يکي از پتانسيلهاي موجود شهرستان است که با کمتر سرمايه اي مي تواند بعنوان يکي از مهمترين صادرات اين شهرستان مبدل گردد.
  • وجود دشتهاي وسيع و مستعد  کشاورزي , اين شهرستان را به قطب کشاورزي استان مبدل نموده است .
  • همسايگي اين شهرستان با استانهاي جنوبي نيز يکي از مهمترين ويژگيهايي است  که موقعيت آنرا نسبت به ساير شهرستانهاي استان متمايز ساخته است و مي تواند شاهراهي براي اتصال مرکز و جنوب کشورمان باشد.
  • سفره هاي آب زير زميني فراوان يکي از امتيازات مهم اين شهرستان مي باشد که هنوز هم با وجود 7 سال خشکسالي بيابي مي تواند نسبت به آبياري زمينهاي کشاورزي شهرستان کارساز باشد.
  • کارگاه هاي ماسه شويي
  • احداث گل خانه هاي توليد گل
  • احداث وتوسعه مجتمع هاي دامداري
  • توسعه واحداث واحدهاي پرورش ماهي
  • ايجاد وتوسعه واحدهاي مکانيزاسيون کشاورزي
  • توسعه کشت برنج
  • ايجاد واحدهاي گاوداري صنعتي وگاو شيري
  • ايجاد واحدهاي پرورش گاوميش
  • راه اندازي نواحي صنعتي در روستاهاي شهرستان
  • احداث صنايع تبديلي بخش کشاورزي با عنايت به تنوع کشت وحجم توليدات
  • احداث کارخانه آسفالت از انباشت معادن موجود
  • توسعه و باز سازي شبکه هاي آبياري سد کارون
  • احداث و توسعه مرغداري هاي منطقه
 
 
 
میلاد
| |
1393/07/30 13:54:57
0
2
ممنون از این متن خوب چرا اسم نویسنده ها را نمی زنید خیلی بد است انتشار متن بدون نام نویسنده
namdar
| |
1393/07/30 15:08:35
0
1
بعضی از این ایده ها اصلا با شرایط ما سازگار نیست گارخانه اسفالت، نواحی صنعتی روستایی و ماسه شویی و.... به منابع طبیعی ما ضربه بدی می زند ما در منطقه کویری و خشکی نیستیم اکوسیستم لردگان را نباید نابود کرد دامداری و کشاورزی خیلی عالی است
علی
| |
1393/07/30 15:18:29
0
1
اقتصاد جنگل دی چنه ؟ یعتی زقال درست کنیم بفرشیم ؟ درختل قطع کنیم؟ واویلا
میلاد
| |
1393/08/01 09:29:19
0
0
آقای نامدار درست می گوید نباید چوب حراج به داشته های طبیعی و خدادای بزنیم از بین بردن منابع زیر زمینی و زمینی خیلی وحشتناک است ما که نمی خواهیم روزی دچار مشکلات صنعتی شدن و آلودگی و ... شویم روی منابع طبیعی و گردشگری و کشاورزی تمرکز شود
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس